29.12.2016. 18:42
0
Značajni rezultati policijskih timova ZDK u 2016.godini
Na tradicionalnom novogodišnjem susretu s predstavnicima medija policijski komesar MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut sa saradnicima prezentirao je pregled aktivnosti policijskih službenika u godini na izmaku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ZDK, u cjelini mogu biti zadovoljni rezultatima koje su postigli tokom ove godine, zaključeno je.

- Kada je u pitanju kriminalitet, statistike pokazuju pad broja krivičnih djela za 9,7 posto, a policija je posebnu efikasnost i brzinu pokazala u slučajevima rasvjetljavanja tri ubistva, jedno u Olovu i dva u Zenici, a zbog svoje okrutnosti olovsko ubistvo je izazvalo veliko uznemirenje javnosti - kazao je Šut.

Broj prekršaja i krivičnih djela u oblasti bezbjednosti saobraćaja bio je manji nego prošle godine, ali su policijski službenici znatno pojačali aktivnosti i izdali su čak 35.000 prekršajnih naloga više nego prethodne godine.

Istaknuti su uspjesi zbog visokog nivoa organizovanosti i postignutih rezultata poduzetih policijskih aktivnosti kodnih imena "Koverta", "Mreža", "Anonimus" i "Lugar".

Policijski autoriteti su posebno zadovoljni ostvarenom saradnjom policije i građana, koja je "i dalje u vrhu prioriteta policijskih službenika, jer visok nivo saradnje policije i građana uvijek može biti veći i bolji".

- Za godina koju ispraćamo možemo kazati da je uspješna, jer smo ostvarili i davnašnju želju, koja je rezultat stvarne potreba policije, o početku izgradnje savremenog Centra za obuku policijskih službenika - istakao je Semir Šut.

(FENA) 

ZDK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.