18.1.2017. 13:29
3
Incko: Pozdravljam odluku SAD, Dodik se igrao vatrom
Visoki predstvanik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH) Valentin Incko pozdravio je odluku SAD da uvedu sankcije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, ocjenjujući da su one od “velikog simboličkog značaja”.

“Milorad Dodik se igrao vatrom i prešao je crvenu liniju. Moraće da živi sa posljedicama”, ocijenio je on u izjavi bečkom dnevniku “Standard”. List ističe da je za sada nejasno kako će izgledati sankcije, podsjećajući da Austrija još nije donijela odluku s tim u vezi, javlja “Tanjug”.
 
Sankcije SAD, kako navodi Standard, uvedene su potpuno neočekivano i slično, kao Rezolucija UN protiv izraelske politike naseljavanja što predstavlja nasleđe Obamine administracije, kako bi narednom predsjedničkom timu ukazala na pravac kojim treba da se ide. “Standard” ocjenjuje i da se situacija na Balkanu uoči dolaska na vlast u SAD Donalda Trampa pogoršala.

(Merima Druškić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.