19.1.2017. 16:17
0
Zvizdić, Bevanda i Šarović razgovarali s Wigemarkom
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sa zamjenicima, ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministrom finansija i trezora BiH Vjekoslavom Bevandom, razgovarao je danas s delegacijom Evropske unije u BiH koju je predvodio šef delegacije Lars Gunnar Wigemark o realizaciji obaveza koje institucije BiH provode u okviru ispunjavanja uvjeta za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Zvizdić i zamjenici Šarović i Bevanda su upoznali ambasadora Wigemarka sa stepenom aktivnosti u realizaciji odgovora iz Upitnika Evropske komisije. Rekli su da Vijeće ministara BiH ovaj proces smatra jednim od najvažnijih i da je to naredni iskorak na putu evropskih integracija.

- Sve institucije koje su dobile pitanja su već počele pripremu odgovora na pitanja i očekujemo da ćemo polovinom februara imati i prvu analizu odgovora i stepena realizacije odgovora na Upitnik - rekao je tokom sastanka predsjedavajući Zvizdić.

Druga tema o kojoj su razgovarali je realizacija aktivnosti koje će omogućiti Bosni i Hercegovini da postane dio regionalnih investicionih ekonomskih projekata koji podrazumijevaju usvajanje nekoliko bitnih strategija što bi omogućilo Bosni i Hercegovini pristup bitnim fondovima kao što su IPARD čija sredstva su namijenjena poljoprivredi.

Sastanku je prisustvovao direktor Direkcije za evropske integracije BiH Edin Dilberović, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.