29.1.2017. 16:40
0
BPS: Bosna i Hercegovina mora podnijeti tužbu protiv Srbije
Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) smatra da treba podnijeti zahtjev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Den Hagu, u tužbi BiH protiv Srbije, jer za to, prije svega, postoji veliki broj novih dokaza koji su se pojavili na suđenjima Jovici Stanišiću, Franku Simatoviću, Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, a koji pravnim zastupnicima BiH nisu bili na raspolaganju prilikom procesa protiv Srbije.

Pored činjeničnih razloga za reviziju presude protiv Srbije, BPS smatra da postoje moralno-historijski razlozi zbog kojih se revizija prvostepene presude mora tražiti, te uz nju ponuditi nove dokaze ali i bh. pravni tim ojačati svjetskim pravnicima koji su na strani BiH ali nisu bili uključeni u bh pravni tim što je bila velika pravna, politička ali i historijska greška u prvostepenom postupku.

BPS poziva da se podnošenju zahtijeva za reviziju presude pristupi krajnje odgovorno i patriotski te da se ovakva odluka ne prepušta u ruke nekoliko ljudi već da se o ovom pitanju donese kvalitetna odluka, saopćeno je iz BPS-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.