3.2.2017. 13:04
0
Inzko poručio NATO-u: BiH treba mudro iskoristiti 2017. godinu kao godinu u kojoj nema izbora
Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko i njegov prvi zamjenik Bruce Berton sastali su se jučer u Sarajevu s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Inzko je informirao Stoltenberga o trenutnoj političkoj situaciji u BiH iz perspektive njegovog mandata.

Visoki predstavnik istakao je da su "državni organi, bez obzira na unutrašnje političke izazove s kojima se BiH suočava, uspjeli postići unutrašnji konsenzus o pitanjima kao što je pregled odbrane, koji je važan za evroatlantsku zajednicu".

- To je pozitivan signal i međunarodna zajednica ga treba na pravi način prepoznati, a BiH treba da nastavi s iskazivanjem opredjeljenja za proces integracije - istakao je Inzko. 

Također, naglasio je da BiH treba mudro iskoristiti 2017., kao godinu u kojoj nema izbora, da postigne napredak na neophodnim reformama koje će zemlji i njenim građanima donijeti stabilnost i prosperitet, saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.