15.2.2017. 18:52
3
Nisu došli na posao: Pripadnici OS BiH iz reda srpskog naroda 9. januar pisali kao “državni praznik"
Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general Anto Jeleč 6. februara uputio je dopis Operativnoj komandi i Komandi za podršku sa oznakom “hitno”. Dopis se odnosi na pripadnike OS BiH koji su odsustvovali sa posla 9. januara ove godine.

General Jeleč je odgovorio na upit Operativne komande, a ticao se načina vođenja evidencije i obračuna plata za one pripadnike OS BiH koji su 9. januara, kada se obilježavao neustavni praznik Dan RS odsustvovali sa posla.

On je pojasnio da svaki pripadnik treba da se izjasni da li je taj dan bio na godišnjem odmoru, bolovanju, ili koristio zakonsku mogućnost za obilježavaje praznika.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, svi pripadnici OS BiH iz reda srpskog naroda izjasnili su se da su obilježavali “državni praznik”.

Jeleč je u svom dopisu naznačio da iz Ministarstva odbrane BiH nije dobio nikakav odgovor na njegov upit kako da se postupi u ovom slučaju, te je sam u skladu sa svojim ovlastima odlučio da se svakom pripadniku OS BiH omogući da se lično izjasni o 9. januaru.

Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je pripadnika OS BiH, ali i uposlenika MO BiH 9. januara odsustvovalo sa posla, a zbog obilježavanja neustavnog praznika. Jasno je da se radi isključivo o pripadnicima OS BiH iz reda srpskog naroda. 



(Patria)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.