21.3.2017. 16:51
0
Započeo projekt namijenjen srednjoškolcima Kantona Sarajevo
Realizacija projekta “Mini-škola neformalne edukacije i profesionalne orijentacije“ otpočela je danas u Sarajevu.

Aktivisti i koordinatori projekta danas su u Četvrtoj gimnaziji na Ilidži uprilličili prvu prezentaciju u okviru projekta.

“Mini-škola neformalne edukacije i profesionalne orijentacije“ predstavlja interaktivno-edukativni projekat namijenjen srednjoškolcima Kantona Sarajevo. Projekt će obuhvatiti više od 2.400 mladih Kantona Sarajevo. U realizaciji projekta  u devet srednjih škola učestvuje 15 volontera i pet predavača.

Projektom je zamišljeno da se srednjoškolci kroz implementaciju cjelodnevnih predavanja i srednjoškolskih projekata, dizajniranih od srednjoškolaca, uključe i daju svoj angažman na promociji neformalne edukacije i profesionalne orijentacije.

Seminari će uključiti interaktivna predavanja, grupni rad, individualne vježbe i interaktivne omladinske igre na temu: liderstvo,  prezentacijske vještine, vještine javnog nastupa, komunikacijske vještine, vještine upravljanja vremenom, pisanje CV-a, biznis vještine, društveni angažman, omladinski aktivizam i projektne aktivnosti.

Nakon seminara učesnici će imati zadatak da kreiraju grupne mini-školske aktivnosti u okviru rada Vijeća učenika njihove škole, a sa ciljem uključivanja što većeg broja učenika u neformalne školske aktivnosti.

Jedan od koordinatora projekta Bakir Dizdarević kaže kako se projektom nastoji pomoći srednjoškolcima da steknu određene vještine koje će im biti od koristi na tržištu rada.

 - Cilj je aktivirati srednjoškolce i ponuditi im priliku za društveni angažman i volontiranje, putem školskih aktivnosti i organizacijom vršnjačkih predavanja nakon seminara - istakao je Dizdarević.

Projekat koji realiziraju studenti Fondacije “Izvor nade“ podržan je od Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo i provodi se na području Kantona Sarajevo te uključuje srednje škole Centar, Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad i Vogošća. Podršku realizaciji ovog značajnog projekta dala je i Asocijacija srednjoškolaca Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Fondacije "Izvor nade".

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.