24.4.2017. 15:37
0
Sjednica Predsjedništva SDA: Izetbegović očekuje sankcije za određene članove
Sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) počela je danas u Sarajevu.

Predsjednik  ove stranke Bakir Izetbegović rekao je novinarima prije početka sjednice da očekuje da Predsjedništvo izrekne sankcije pojedinim članovim SDA u vezi s incidentom u Srebrenici, kao i s neglasanjem u vezi sa zakonom o akcizama.

Upitan na koliko članova SDA bi se sankcije mogle odnositi, Izetbegović nije želio prejudicirati odluke Predsjedništva stranke.

Zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović rekao je da očekuje da Predsjedništvo donese konačnu odluku o napadu na delegaciju stranke u Srebrenici i da isključi Hamdiju Fejzića iz članstva.

- Ukoliko se to ne desi, Predsjedništvo će pokazati da nema kapacitet da se obračuna s očiglednim problemima u SDA - istakao je Osmanović.

Dodao je da očekuje da na sjednici bude razmatano i pitanje članova SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH koji nisu glasali za zakon o akcizama, te stanje u Kantonalnom odboru SDA Tuzla.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.