28.4.2017. 13:25
0
Skupina edukatora i mirovnih aktivista iz Njemačke posjetila Tužiteljstvo BiH
Skupina mladih edukatora i mirovnih aktivista, u okviru Njemačke asocijacije obrazovnih institucija ADB, posjetila je danas Tužiteljstvo BiH.

S posjetiteljima su se sastali dužnosnik Posebnog odjela za ratne zločine, tužitelj Izet Odobašić i rukovoditelj Odjela za odnose s javnošću, Boris Grubešić.

Mladi aktivisti su se interesirali za rad tužiteljstva, povijest institucije, učinjene napore na procesuiranju kaznenih djela teških kršenja međunarodnog humanitarnog prava u predmetima ratnih zločina, kao i ostale segmente iz djelokruga rada Tužiteljstva BiH.

Posjetiteljima su prezentirane informacije, kao i statistički podaci o radu Tužiteljstva BiH u proteklih 14 godina, koliko postoji Tužiteljstvo BiH, priopćeno je iz tog tužiteljstva.

Također, istaknuta je suradnja koju na međunarodnom planu realizira Tužiteljstvo BiH, s partnerskim institucijama i asocijacijama iz zemalja regiona, Europe i svijeta.

Tužiteljstvo BiH, sa više od 700 optuženih osoba za ratne zločine, predstavlja značajnu instituciju i u međunarodnim okvirima kada je riječ o procesuiranju predmeta međunarodnog humanitarnog prava, što je već prepoznato i od međunarodne javnosti, a institucija je otvorena za suradnju sa organizacijama koje su usmjerene na aktivnosti za očuvanje mira i vladavine prava, navodi se u saopćenju. 

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.