17.5.2017. 16:53
0
Radnicima 'Mittala' zabranjen ulazak u zgradu parlamenta RS-a, policija ih zaustavila na ulazu u zgradu
Petorici radnika, članova Upravnog odbora Sindikata „ArcelorMittala“ danas nije dozvoljen ulazak u zgradu Narodne skupštine RS-a da bi pratili glasanje o odluci Vlade RS-a o prodaji osnovnog kapitala u Rudniku željezne rude "Ljubija“ Prijedor firmi “Israeli investment group“ Commonwealth of Dominica.

Služba osiguranja parlamenta i policija zustavili su ih na ulazu u zgradu.

Nakon toga, ponovo su se vratili preko puta parlamenta, gdje već drugi dan mirno stoje, uz transparent na kojem je navedeno da štrajkuju glađu i traže od Vlade RS-a da povuče odluku o prodaji osnovnog kapitala u Rudniku željezne rude "Ljubija“ Prijedor firmi “Israeli investment group“, jer strahuju za svoja radna mjesta.

Predsjednik Sindikata "ArcelorMitala" Prijedor Milanko Stojnić kaže da su im rekli iz skupštinskog rukovodstva da je stvar policije da li će ih pustiti u zgradu, ali da im to nije dozvoljeno.

I u Park „Mladen Stojanović“ u Banjoj Luci danas je došlo oko 250 radnika „Mittala“, koji traže da se ne podrži odluka Vlade RS-a o prodaji državnih akcija firmi „Izrael investment grupe“.

U Narodnoj skupštini RS-a uskoro bi trebalo da se glasa o Vladinoj odluci o prodaji osnovnog kapitala u Rudniku željezne rude "Ljubija“ Prijedor firmi “Israeli investment group“.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.