20.5.2017. 11:33
0
Salkić: Važna aktivna mreža građana BiH u svijetu
Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić ukazao je da je važna aktivna mreža građana Bosne i Hercegovine u svijetu.

-Stoga, smatram da je naša obaveza, da zbog interesa i budućnosti naše zemlje,  zbog važnosti svakoga našeg čovjeka bilo gdje u svijetu, mi trebamo učiniti sve da kreiramo mrežu i povežemo naše organizacije, institucije, pojedince... – kazao je potpredsjednik  Salkić, koji prisustvuje XIV Svjetskom prvenstvu bh. dijaspore u nogometu koje se održava u holandskom gradu Rotterdamu od 19. do 21 maja.

Obraćajući se, na otvaranju prvenstva, učesnicima iz jedanaest zemalja svijeta, u kojima žive građani Bosne i Hercegovine, potpredsjednik Salkić je istakao važnost ove manifestacije koju u suradnji sa Platformom bh. udruženja u Holandiji organizira Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine.

-Prema zvaničnim podacima državnih institucija 1,6 miliona građana Bosne i Hercegovine živi izvan domovine. Ta činjenica nam govori da naša zemlja posjeduje izvanredan resurs, koji do sada, nažalost, nije adekvatno upotrijebljen za jačanje i razvoj zemlje.

Također, nedovoljno je učinjeno na međusobnom povezivanju naših građana koji su rasuti širom svijeta i njihovom povezivanju sa institucijama i organizacijama iz Bosne i Hercegovine. Svjetsko prvenstvo u nogometu to već čini godinama, zahvaljujući Svjetskom savezu dijaspore Bosne i Hercegovine, a uz svesrdnu podršku državnih institucija - rekao je.

Domaćini gostima iz cijeloga svijeta su Hasan Šehović, predsjednik Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine i Amir Jatić, predsjednik organizacije Platforma BiH.

(Fena/Alen Avdić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.