21.4.2024. 13:31
0
Američke sankcije sve jače: SDS uposlenike poslao na biro jer im nema dati novac za plate
Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je danas da je ta stranka zbog gašenja računa SDS-a i onemogućenog platnog prometa usljed američkih sankcija odlučila da službenike zaposlene u toj stranci uputi na Zavod za zapošljavanje kako bi ostvarili određeni dio ličnog dohotka koje ih sleduje po zakonu.

- Radnici su, da ne bi izgubili svoje pravo koje mogu da ostvare na birou rada kroz određeni procenat ličnog dohotka, plaćene poreze i doprinose, dobili ugovore o rješenju o otkazu da bi mogli da se prijave na biro da ne bi izgubili to pravo jer postoje zakonski rokovi za prijave - rekao je Miličević.

Miličević je rekao da nema drugog načina isplate ličnog dohotka, osim preko računa.

Račun SDS-a ugašen je 29. marta. SDS je od 2004. godine na crnoj listi američke Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.