21.10.2023. 16:08
0
Dodik ponovo o otcjepljenju: Samostalnost je realna alternativa za našu budućnost
FOTO: N1
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će "Republika Srpska u budućnosti donositi teške političke odluke, jer je sigurno da neće dozvoliti da bude skrajnuta".

Dodik je ocijenio da se danas svijet u globalu nalazi u rasulu, ali da je Srpska u stanju reda i da je konstantnim pritiscima i napadima na nju tjeraju u samostalnost.

“Samostalnost je realna alternativa za naš budući život. Republika Srpska je slobodna i široka za sve, osim za njene neprijatelje”, rekao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici.

On je naveo da “SAD pokazuju neprijateljstvo prema Republici Srpskoj i da sve žele da svedu na njega kao problem, ali i na njegovu porodicu kojoj uvode sankcije bez da imaju ijedan dokaz o bilo kakvim kriminalnim radnjama”.

Dodik je istakao da je sin predsjednika SAD taj koji je umiješan u korupciju, a ne njegova djeca na koju je ponosan i za koju ne postoji nijedna krivična prijava, te pozvao da se kaže koji su to opozicioni političari iz Srpske koje je navodno podmićivao njegov sin Igor.

“Oni koliko imaju koristi od toga što su djeca Milorada Dodika, toliko imaju i problema. U političkom smislu, kada su meni Amerikanci prvi put uveli sankcije od tada bolje živim i nemam problem da komuniciram bilo s kim, ali neću da komuniciram sa Amerikancima. Da su Amerikanci imali imalo dokaza za Milorada Dodika o kriminalu za koji su govorili godinama, zar mislite da bih stajao ovdje pred vama?”, upitao je Dodik.

On je poručio da su sve to neistine na koje će od sada morati da odgovaraju, ali i da je uvjeren “da narod u Republici Srpskoj u sve te laži neće povjerovati”.

Prema njegovim riječima, takve stvari i sudski procesi protiv njega imaju za cilj da se iz Republike Srpske uklone ljudi od autoriteta da bi “Amerikanci mogli da ispune obećanje dato Aliji Izetbegoviću da će Srpska biti ukinuta, a stvorena unitarna BiH”.

“Ne možete očekivati da aplaudiramo američkom konceptu urušavanja Republike Srpske”, poručio je Dodik i istakao da će biti “predsjednik Srpske sve dok tako želi narod Srpske, a ne ambasador SAD u BiH Michael Murphy ili političko Sarajevo”.

On je naveo da “Srpska ima 49 odsto teritorije BiH, da ima granicu sa Federacijom BiH, te da će joj morati vratiti otete nadležnosti”.

Predsjednik entiteta Republika Srpska je rekao da nije održiva “ni priča o Sarajevu kao multietničkom gradu, imajući u vidu da se mnogo više Bošnjaka rodi u Novom Sadu nego Srba u Sarajevu”.

“Americi je još jedna stvar ostala, a to je da je najmoćnija vojna sila na svijetu. Više nije najmoćnija politička, niti finansijska sila. SAD su najzaduženija zemlja na svijetu, a nama stalno drže predavanja kako da živimo. Nećete nam vi određivati”, poručio je Dodik, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.