29.5.2017. 9:32
0
Rektor Škrijelj obratit će se zastupnicima u Skupštini KS
U srijedu 31. maja bit će nastavljena sjednica Skupštine KS na kojoj će biti razmatran i Prijedlog zakona o visokom obrazovanju.

S obzirom da na Prijedlog zakona o visokom obrazovanju akademska zajednica, predvođena Senatom UNSA-e i rektorom Rifatom Škrijeljom imaju brojne primjedbe i amandmane jasno je da se očekuje burna rasprava. Na nastavku sjednice zastupnicima u Skupštini KS obratit će se rektor Škrijelj koji će iznijeti zaključke sa sjednice Senata koja je održana prošle sedmice. 

Zanimljivo je da i među koalicionom partnerima SDA i SBB nema saglasnosti oko ovog zakona, pa tako ni ovaj zakon ne može biti usvojen bez političke trgovine. Kako nezvanično saznaje Patria, u igri je nekoliko imena među kojima su i ona dvojice zastupnika BOSS-a Rasima Smajića i Harisa Plehe, te nekih od samostalnih zastupnika među kojima su Nermin Bjelak, Sejo Bukva, Amel Mekić, Fahrudin Pecikoza, Goran Akšamija, Hamed Aljović, Mario Vukasović, Mersiha Mehmedagić, Mirsad Pindžo, Neira Dizdarević.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.