11.9.2017. 12:41
1
'ViK' Sarajevo: Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu i dalje loše
U Kantonu Sarajevo stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je i dalje veoma loše i bez obilnijih padavina nije moguće očekivati poboljšanje - rečeno je Feni iz Službe informiranja KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Količine vode koje se crpe iz podzemne akumulacije su, navode iz ovog preduzeća, i dalje u konstantnom padu, što rezultira smanjenim dotokom vode u rezervoare, a ukupno nedostajuće količine vode na današnji dan iznose više od 700 l/s.

- S ovakvim nedostatkom količina vode, nije moguće održati uredno vodosnabdijevanje te u skladu s raspoloživim količinama vršimo dnevne preraspodjele. Iako u noćnom terminu od 23 do 6 sati akumuliramo količine vode u rezervoare, tokom proteklog vikenda zbog pojačane potrošnje nismo bili u mogućnosti u potpunosti dopuniti rezervoare - poručili su iz KJKP "ViK" Sarajevo.

Apeliraju na sve potrošače da se uzdrže od nenamjenske potrošnje vode, kao što su navodnjavanja obradivih površina, zalivanja bašti i travnjaka, punjenja bazena, pranja tepiha, rashlađivanja pločnika i slično, te da vodu koriste racionalno i namjenski, za osnovne životne potrebe.

(FENA/Merima Druškić) 

VodovodViK
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.