15.10.2017. 19:30
0
Proglašeni finalisti takmičenja za najbolju maskotu za EYOF 2019
Stručni žiri proglasio je danas u Sarajevu tri najbolja idejna rješenja maskote za Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) 2019, a to su maskote pod nazivima Ježos, Grudvi i Jazo Bjelaš.


Posebno priznanje žiri je dodjelio za idejno rješenje maskote pod nazivom Bjelka. Mladi ljudi iz Srebrenika, Visokog, Mostara, Pala, Sarajeva i Trebinja u okviru takmičenja koje je održano u Networksu u Sarajevu imali su priliku ponuditi svoju viziju i idejno rješenje maskote za EYOF koji će biti održan od 9. do 16. februara 2019. godine u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Finalisti tog takmičenja će naredne sedmice sa svojim mentorima doraditi ideje, a o konačnom pobjedniku odlučit će publika putem društvenih mreža.    

Maskota čini jedan od najoriginalnijih segmenata brend identiteta festivala kao što je EYOF 2019. 

EYOF (European Youth Olympic Festival) predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina u Evropi.  EYOF 2019 uključuje osam sportova: alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snowboard, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

Finaliste takmičenja za najbolju maskotu izabrao je stručni žiri u sastavu: Jasmin Ademović (EYOF), Elena Anđelić (Networks), Elvir Nišić (Grad Sarajevo), Vinka Berjan (Grad Istočno Sarajevo) Bojan Hadžihalilović (Akademija likovne umjetnosti Sarajevo) i Grujo Bjeković (Univerzitet u Istočnom Sarajevu).

Nagrada za pobjednički tim iznosi 1.500 KM, karte za Sarajevo Unlimited i dodatna iznenađenja. Za drugo i treće mjesto su osigurane nagrade od sponzora.

Pobjednička maskota će biti oficijelno predstavljena na forumu inovacija Sarajevo Unlimited 2017. koji organizuje poduzetnički, kreativni, biznis centar Networks. 

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.