26.10.2017. 14:39
0
Radionice za djecu na temu važnosti štednje
Povodom 31.oktobra Svjetskog dana štednje sve članice Intesa Sanpaolo Grupe organizuju posebne programe.Predstavnici Intesa Sanpaolo Banke BiH obilaze škole na području BiH, održavaju časove o značaju štednje, a u Sarajevu će biti organizovana i posebna radionica i kviz za učenike uzrasta 6-10 godina

U okviru inicijative Intesa Sanpaolo Grupe,  a povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje, Intesa Sanpaolo Banka BiH će organizovati radionicu  za 35 učenika iz osnovne škole "Mula Mustafa Bašeskija" iz Sarajeva, uzrasta 6-10 godina, i njihovu posjetu poslovnici Centar.

Tokom istog susreta 30.10.2017.  biće organizovan i zanimljiv kviz na temu sticanja i čuvanja novca za ostvarenje posebnih dječijih želja. Učesnici u ovoj radionici i kvizu biće nagrađeni  i poklonom iznenađenja. Tom prilikom mali gosti će uz prigodne poklone dobiti i Priručnik za djecu i roditelje na temu džeparca, koji je specijalno pripremljen povodom Dana štednje. 

Predstavnici Banke su u sedmici prije Dana štednje posjetili i nekoliko osnovnih škola na području Bosne i Hercegovine  i održali edukativne časove na temu "Djeca i štednja".
 
Opsežan besplatni program od 24.-31.10.2017. obilježiće ovogodišnji Dan štednje sa učešćem banki podružnica Intesa Sanpaolo Grupe i proširen na Albaniju, BiH, Hrvatsku,Egipat, Rumuniju, Rusiju, Srbiju,Slovačku, Sloveniju i Mađarsku. 

"Umijeće štednje" je program koji su pokrenuli Muzej štednje, Galerija D'Italija i Historjski arhiv  iz Italije, a posvećen je razgovorima o štednji u svim oblicima, uz pomoć eksperata, a sve uz zabavu kroz umjetnost i istoriju.

Predsjedavajući Intesa Sanpaolo Grupe, Gian Maria Gros-Pietro, je naglasio da "je u današnje vrijeme više nego ikad važno slaviti štednju. S jedne strane, štediše pri donošenju odgovorne odluke da odgode trošenje, privremeno omogućavaju da tu vrijednost procijene oni koji je mogu koristiti u proizvodnji dobara i usluga da bi generisli nove vrijednosti za zajednicu. S druge strane, banke moraju zaštiti štediše biranjem sigurnih investicija u koje će uložiti sačuvana sredstva. Finansijska edukacija ima važnu ulogu u ovom procesu jer omogućava štedišama da budu informisani i biraju investicije".

Ignacio Jaquotot, direktor Sektora međunarodnih banki podružnica Intesa Sanpaolo Grupe je rekao da mu je "zadovoljstvo da pomogne u širenju finansijskog znanja i kulture štednje u zemljama u kojima smo prisutni sa bankama koje pripadaju Intesa Sanpaolo Grupi zahvaljujući mnogim inicijativama i edukativnim aktivnostima koje je započeo naš Muzej štednje, inicijativama koje posvećuju posebnu pažnju mladim ljudima kroz učešće u školama i porodicama".

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.