14.6.2023. 15:30
0
Rijaset IZ u BiH apelira: Djecu odgajati na istinskim vrijednostima, na zlo reagirati i suzbijati ga
FOTO: rijaset
Povodom jutrošnjeg nemilog događaja u kojem je maloljetni učenik pucao u nastavnika i pomoćnika direktora Osnovne škole „Lukavac Grad“ Nedima Osmanovića, koju je ranije pohađao, Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izražava duboku zabrinutost i upućuje apel nadležnim državnim institucijama i ustanovama, kao i roditeljima, da povedu više računa o djeci, da im posvete više pažnje, ljubavi i vremena i da ih odgajaju na istinskim vrijednostima, koje nisu strane bosanskom narodu, i da u njih usađuju te vrijednosti, a ne one kojima ih bombardiraju sa svih strana.

„Lažne vrijednosti su lažne, ma kakav sjaj odašiljale, i vjerno odražavaju unutrašnje stanje i bolesti jednog društva, njihov su autentičan izraz. Stoga bi se sve strukture društva, a naročito odgojne i obrazovne ustanove, mediji i vjerske zajednice, trebale ozbiljno pozabaviti trenutnim stanjem i poraditi na pronalaženju lijeka za bolesti koje su zahvatile cijelo društvo, a čija posljedica su i jutrošnji pucnji u nastavnika u Lukavcu. To bi trebao biti njihov primarni zadatak“, kaže se u saopćenju Rijaseta.

Poručuje se da se na zlo mora reagirati, da se zlo mora suzbijati i da se mora razobličavati.

„Pred njim se ne smije stajati skrštenih ruku. U protivnom, cijena će biti previsoka a ljudski životi ugroženi i prožeti gorčinom i beznađem, a mnoge porodice zavijene u crno. Takvo društvo nikada neće napredovati, niti biti ugodan ambijent“, dodaje se u saopćenju. 



(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.