10.11.2017. 13:03
0
Vlada od 'ZOI '84' traži hitno povlačenje odluke o poskupljenju ski-karata
Vlada Kantona Sarajevo je zatražila od menadžmenta KJP „ZOI '84“ da odmah stavi van snage Odluku o povećanju cijena ski-karata za skijaške centre „Bjelašnica“ i „Igman“.

Na vanrednoj sjednici u petak Vlada KS je od upravljačkih struktura ovog preduzeća zatražila hitno dostavljanje pismene informacije o procjenama na temelju kojih su donijeli sporno povećanje cijena ski-karata sa konkretno navedenim troškovima i prihodima.

Također je Vlada KS zatražila dostavljanje plana aktivnosti ovog preduzeća vezanog za proširenje usluga u spomenutim skijaškim centrima, kao i informacije sa preciznim iznosima novca koje je KJP „ZOI '84“ uložio iz sopstvenih sredstava u razvoj infrastrukture na Bjelašnici.

Zatražene informacije bit će razmatrane na sjednici najavljenoj za 14. novembar, a sjednici će prisustvovati menadžment i članovi Nadzornog odbora "ZOI '84".

Zbog značajnog ulaganja budžetskog novca u razvoj infrastrukture na Bjelašnici, a koji je prije svega novac građana Kantona Sarajevo, Vlada smatra da bi se trebale razmotriti sve mogućnosti koje bi dovele do eventualnog smanjenja cijena skijaških karata za predstojeću zimsku sezonu, saopćeno je iz Pres-služba KS.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.