7.7.2023. 9:10
0
Ministar Bečarević o prljavom gradu: Dali smo sve do posljednje marke, nek se preduzeća bolje organiziraju
FOTO: Screenshot
Prema komentarima ljutih građana, Kanton Sarajevo nikada nije bio prljaviji i više zatrpan smećem, prenosi Dnevni Avaz.

Iako građani traže od Vlade i resornog ministarstva da reagiraju što prije, iz ovih institucija poručuju da nije do njih te da su omogućili sva potrebna sredstva.

Sve dato
- Dali smo sve resurse koje smo imali preduzećima. Javna komunalna preduzeća su dobila sredstva u iznosu više od 23 miliona KM. Neka preduzeća su dobila do sada najviše sredstava iz budžeta Kantona Sarajevo - kazao je za „Dnevni avaz“ ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almir Bečarević.

Dodaje i to da je sve što je traženo, od resursa, ljudstva, bilo omogućeno i dato preduzećima.

- Ostalo je da sve kompanije rade svoje posao. Bilo je pomaka, pogotovo na početku, ali posljednjih 20 dana dobijamo kritike građana – navodi Bečarević za Dnevni Avaz.

Problem je u ogranizaciji unutar samih preduzeća, mišljenja je Bečarević, te kaže da im je dato sve do posljednje marke.

Najmanja krivica
- Sve što je bilo proslijedili smo. Sve resurse smo dali. Problem je unutar samih kompanija, a mi više nemamo šta dati, ostalo je ništa – kazao je Bečarević.

Istakao je i to da se za ovakve probleme krive on, kao resorni ministar, i premijer, a da je njihova krivica najmanja.

- Niko ne pita zašto u KJKP „RAD“ pola vozila nije u funkciji, a mehanizmi postoje da se ovo riješi – ističe Bečarević.

Nema opravdanja
Mnistar Bečarević je istakao kako mu se čini da su direktori pomislili da su nedodirljivi ili da im je poputno svejedno za rad i bolju organizaciju KS. 

Sve u svemu, dodao je, građani moraju i trebaju imati čist okoliš, čist grad, te da se ovakav način ophođenja prema njima ne može opravdati.


(Elmedina H.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.