14.11.2017. 9:41
2
Srbima se nije dopala izjava Bakira Izetbegovića koji je rekao da se nada da će BiH jednostrano proglasiti nezavisnost Kosova
Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković rekao je da izjava Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova ima veliku težinu, te da je time pokazao šta želi, osjeća i misli.

Selaković je naveo da Izetbegović s jedne strane ne priznaje teritorijalni integritet Srbije, a sa druge strane poteže sva sredstva za očuvanje teritorijalnog integriteta BiH. 

"Ono što ja najopasnije kod ovog intervjua /Izetbegovića/ jeste što on govori o pravoj namjeri jednog od predstavnika naših susjeda, da se ne poštuje teritorijalni integritet Srbije", rekao je Selaković za RTS. 

On je podsjetio i da se Izetbegović, govoreći o Sandžaku, na najteži mogući način miješao u unutrašnja pitanja Srbije zaboravljajući da unutrašnje odnose u Srbiji ne uređuje međunarodni sporazum kao što je Dejtonski. 

Selaković je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u svakoj prilici isticao podršku teritorijalnom integritetu BiH, i onda kada mu to nije donosilo političke poene, te da je izražavao spremnost da sasluša i razumije potrebe bošnjačkog naroda u BiH i u Srbiji. 

Napomenuvši da je Vučić mnogo uložio u odnose sa Bošnjacima, Selaković je izrazio uvjerenje da će odgovor Srbije biti ozbiljan i na liniji odgovorne politike. 

On je podsjetio da je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović jasno i principijelno rekao da neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i dodao da Srbija takav stav i odnos zna da cijeni.

(Srna / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.