14.11.2017. 10:16
5
Karte za "komercijalu" poskupile, a u autobusima nema grijanja, nema interneta i nema konduktera
Iako je od početka septembra karta na autobuskoj liniji Dobrinja-Vijećnica, u javnosti poznata kao "komercijala" poskupila sa 1,60 na dvije KM, s najavom da GRAS dobija između 20 i 30 novih vozila, putnici izuzev skuplje karte ne uočavaju promjene na bolje u autobusima sarajevskoj javnog prijevoznika.

Tako su jutros u GRAS-ovom autobusu koji polazi s Dobrinje u 7.30 putnici uz prvi snijeg na sarajevskim ulicama imali usporenu i vožnju u hladnom autobusu.

Jednosatna vožnja do posla, fakulteta ili škole, jutros je u hladnom autobusu izazvala  brojna pitanja i reagovanje putnika. Vozač je rekao da grijanje ne radi, a tokom vožnje  kontaktirao je dispečera rekavši mu kako autobus "jedva ide", jer je neispravan.

Neki od putnika su primijetili kako ne bi trebalo da plate kartu kad su prinuđeni da se smrzavaju i voze u autobusu čija ispravnost je upitna...

Tokom vožnje, a u nedostatku grijanja, autobusko vjetrobransko staklo bilo je zamagljeno, pa je jedan od putnika  uzeo krpu od vozača i brisao staklo.

Nekoliko putnika je kompletnu situaciju komentiralo pitanjem: je li u redu da bude ista cijena  u komercijali Centrotransa sa ispravnim autobusima, koji ljeti imaju  klimu za rashlađivanje, wi-fi, i konduktera koji naplaćuje karte, što skraćuje zadržavanja na stanicama, i autobusima GRAS-a u kojima se putnici ljeti guše od vrućine, jer nema rashladnog sistema, a prozori se ne mogu otvoriti, i  zimi bez grijanja, te bez interneta i  s naplatom karte kod vozača.

Jedan od putnika je rezignirano rekao "jeste, ali samo u Sarajevu". Ni u jednom gradu širom svijeta tako nešto ne bi bilo moguće, komentirao je putnik stanje u javnom prijevozu u glavnom gradu BiH. 

(Fena / Haris Ahbabović)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.