22.11.2017. 13:07
0
Nihad Čolpa: Mala zadovoljština za nas koji smo proveli djetinstvo u ratnom Sarajevu
Da su zapadne sile bile ozbiljne u želji da se pravda zadovolji bili bi poništeni rezultati genocida tj. sama RS bi bila ukinuta.

Presuda Ratku Mladiću je mala zadovoljština za nas koji smo proveli djetinjstvo pod njegovim granatama u opkoljenom Sarajevu, ocijenio je u saopćenju za javnost predsjednik Građanskog saveza (GS) Nihad Čolpa povodom presude Ratku Mladiću za genocid i zločine protiv čovječnosti u BiH.

- Naša zemlja treba da ide naprijed i gleda u budućnost s punom sviješću o onome što je napravljeno i u tome vidim najveći doprinos Suda u Hagu. Tamo utvrđene činjenice su temelj na kojem trebamo graditi buduće odnose sa svima u regionu i unutar BiH. Naš vječni društveni i politički cilj treba ostati ukidanje genocidne tvorevine RS - navodi se u saopćenju.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.