6.12.2017. 16:30
0
Predložen pritvor za šestoricu dilera iz Banje Luke
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za šest osoba uhapšenih jučer u akciji „Avatar“, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.


Osumnjičeni, za koje je predložen pritvor, su  Stefan Petrović (1992.), Božidar Maksimović (1989.), Firas Hodžić (1976.), Sanid Ćulum (1982.), Aleksandar Stanišić (1982.) i Denis Handan (1993.), svi iz Banje Luke.

Izvještajem, koji je dostavljen iz Policijske uprave Banja Luka, obuhvaćen je i osumnjičeni Goran Milanović (1992.), koji se po rješenju Osnovnog suda u Banja Luci nalazi u pritvoru zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Nakon ispitivanja, osumnjičeni Tomislav Ateljević iz Trebinja, Ernad Alagić, Benedi Đukanović, Vladimir Vranješ i Branislav Ćulibrk iz Banja Luke su pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Osumnjičeni su u vremenskom periodu od 1.juna do 5.decembra ove godine, vršili nabavku i prodaju opojnih droga marihuana, spid i kokain korisnicima na području Grada Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

U akciji „Avatar“ pronađeno je preko tri i po kilograma različite droge.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.