1.2.2018. 17:51
1
Ograničiti marže na gorivo naftnim distributerima i tako ublažiti poskupljenja
Danas je na snagu stupio Zakon o akcizama kojim je povećana cijena goriva, te se očekuje da će to izazvati i ostala poskupljenja. Građanima ove zemlje od danas je cijena goriva po jednom rezervoaru skuplja za 10 KM.

Nezavisni blok je upozoravao da od ovog poskupljenja neće biti novih cesta, razvoja niti zapošljavanja, o čemu smo uporno govorili i zbog čega smo glasali protiv ovakvoga Zakona, što je potvrdio i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, kad je rekao da novac od akciza neće ići u cestogradnju.

- Nezavisni blok je, nakon što nije uspio spriječiti usvajanje ovog zakona i poskupljenja,  predložio u Parlamentu BiH da vlade ograniče marže na gorivo naftnim distributerima i tako dio najavljenih poskupljenja prebace i na njihov teret i ublaže teret poskupljenja krajnjim korisnicima, pogotovo najugroženijim kategorijama stanovništva.

Oni koji više zarađuju, trebaju više i da daju doprinos da cijelo društvo brže krene naprijed. Očekujemo da Parlament BiH prihvati ovaj prijedlog hitno i obavijesti javnost o tome - izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH.

(Fena/Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.