19.2.2018. 9:56
3
Pet stotina lovaca u lovu na grabežljivce
U organizaciji Lovačke udruge "Vran" iz Tomislavgrada, u nedjelju je na lokalitetu lovišta oko Roškog polja i Grabovice izvršena hajka na grabežljivce.

Kako je u ime organizatora kazao jedan od koordinatora akcije Ivan Mladina, u lovu je sudjelovalo oko 500 lovaca iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

- Hajka je počela u ranim jutarnjim satima, a naš cilj bile su divlje životinje koje pričinjavaju štete obližnjim naseljima, poput kuna, divljih mačaka, lisica i vukova - kazao je Mladina.

Nakon što su domaćini upoznali goste s planom djelovanja i rasporedom lovaca, u označeno vrijeme krenulo se u potjeru s psima. Po iznimno lošim vremenskim uvjetima na kraju su odstrijeljene četiri lisice, dodao je Mladina.

Po završetku lova priređeno je zajedničko druženje lovaca na otvorenom u Rogovima kod Roškog polja.

(FENA/Ajla Hurko)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.