20.2.2018. 11:55
0
Pobjedičkom timu Interine startup akademije nagrada od 3000 dolara
Pobjednik četvrtog ciklusa programa startup akademije Tehnološkog parka Intera Mostar tim je čija se ideja zasniva na korištenju pivskog tropa u proizvodnji visokoproteinskog brašna, a pobjednički tim osvojio je nagradu u vrijednosti od 3000 američkih dolara.

Kako je priopćeno iz Tehnološkog parka Intera, tijekom listopada prošle godine na startup akademiju prijavila su se 33 tima od kojih je 14 ušlo u intenzivan edukativno-mentorski program razvijanja poslovnih ideja.

Timovi su od najvećih regionalnih stručnjaka kroz zajedničke treninge imali priliku razvijati poslovni model, učiti o marketingu, kreirati prodajnu strategiju, precizno predvidjeti prihode i rashode te unaprijediti vlastite komunikacijske i prezentacijske vještine.

U pauzama treninga, na raspolaganju su imali mentore koji su ih na mentorskim 1:1 sesijama vodili u pravom smjeru ukazujući na sitne pogreške i dajući savjete neophodne za uspjeh u svijetu poduzetništva.

- Svaka radionica nam je proširila postojeća i donijela nova znanja iz područja koja nisu nužno vezana uz moje obrazovanje. Predavači i mentori su bili na raspolaganju za sva naša pitanja i omogućili su nam dodatno razvijanje ideje. Na kraju mogu zaključiti da Intera uistinu omogućava razvijanje poslovnih ideja, a uz pomoć ove pobjede mogu nastaviti raditi na razvoju mog proizvoda - kazala je članica pobjedničkog tima Anita Jurić.

Inače, ciklus programa startup akademija održan je u sklopu projekta "Startup Yourself" kojeg podržaava Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država. Projekt će završiti velikom startup konferencijom koja će se u prostorijama Tehnološkog parka Intera održati u svibnju ove godine.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.