18.4.2018. 18:03
0
Borci završili pregovore s parlamentarcima
Predstavnici demobiliziranih boraca koji već drugi dan protestiraju pred zgradom Federalnog parlamenta u Sarajevu završili su pregovore s grupom parlamentaraca oformljenom isključivo za tu namjenu.
Na sastanku je parlamentarna grupa ponudila pregovaračima iz redova demonstranata da u roku od najduže 30 dana, Predstavnički dom, a po mogućnosti istovremeno i Dom naroda, na posebnim vanrednim sjednicama razmotre tri boračka zahtjeva. To su: objava jedinstvenog boračkog registra, ustanovljivanje dodatka borcima koji dosad nemaju nikakva novčana primanja po osnovu učešća u ratu, kao i prestanak finansiranja svih boračkih udruženja u FBiH.

Darinko Bota, predsjednika Udruge zaboravljeni branitelji/borci iz Ljubuškog, jedan od pregovarača, izjavio je novinarima da borci koji protestiraju ispred Parlamenta neće se razići ako u roku od sat vremena danas ne dobiju pismenu suglasnost Kolegija Predstavničkog doma da će namjenska sjednica biti zaista i održana u navedenom roku iako pregovarači smatraju da borački zahtjevi mogu biti riješeni i prije 30 dana.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.