20.4.2018. 11:45
0
Klub SDA: Nepotrebno sazvana sjednica i mi smo zabrinuti zbog Dodikovih izjava
Klub SDA održao je press konferenciju u povodu zakazivanja hitne sjednice Parlamenta koju traži SNSD zbog navodnih ratnohuškačkih izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. Šef Kluba SDA Amir Fazlić kazao je u ime kluba da smatraju da je sjednica nepotrebno sazvana.

Po toj osnovi mi bismo svaku sjednicu počinjali s Miloradom Dodikom. Izjava Izetbegovića je normalna izjava o rezultatima namjenske industrije koja bilježi dobre rezultate. Kroz to se otvaraju radna mjesta. Po međunarodnom sporazumu trebao je da bude paritet u regiji, a mi smo zabrinuti zbog onog u Srbiji i Hrvatskoj. Zabrinuti smo zbog stalnih izjava Dodika i naoružavanja MUP RS ali stranka SDA je opredijeljena na izgradnji mira.

Fazlić je kazao da neće prisustvovati sjednici ali ako bude kvoruma vidjet će da se uđe na sjednicu i odgovori.

Kada je riječ o namjerama Dodika, Fazlić je izjavio da je evidentno da njegova retorika ide u pravcu narušavanja opstojnosti BiH i opstrukcija NATO i EU puta.

- Stvar se mogla riješiti i kroz pitanja i inicijative. Sve ovo ima za cilj skretanje pažnje sa ekonomske krize u RS - kazao je Fazlić. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.