27.4.2018. 12:45
0
Čavka: U materijalima za NSRS ne spominje se nijedno ubistvo Bošnjaka u RS
Šef Kluba poslanika Koalicije “Domovina” Admir Čavka smatra da je dobro da se u parlamentu razgovara o bezbjednosti u Banjoj Luci i RS, ali i ukazao da se u pripremljenim materijalima ne spominje nijedno ubistvo Bošnjaka u RS.

Naveo je primjer Murata Badića, koji je preminuo usljed povreda zadobijenih prilikom postavljanja kamena-temljca za džamiju Ferhadija, 2001. godine.

-Taj slučaj nikada nije riješen. Istraga traje 17 godina i nikada nisu otkriveni počinici - upozorio je Čavka u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Istakao je i da postoje 20-30 ubistava povratnika Bošnjaka koja nikada nisu riješena.

- Podržao sam dnevni red posebne sjednice parlamenta RS-a i naravno da svi ovi ljudi zaslužuju pravdu. Tražit ću pravdu za sve, koliko god je to u mojoj moći - dodao je.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj će se razmatrati stanje bezbjednosti u Banjoj Luci i RS - "Pravda za Davida – Pravda za sve“ bit će održana 10. maja, odlučio je danas skupštinski kolegijum.

Zahtjev za ovu sjednicu podnijelo je 29 narodnih poslanika iz opozicionih stranaka, koji su pripremili i materijal za razmatranje.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je rekao da je odobren i zahtjev oca stradalog Davida Dragičevića, Davora, da se obrati poslanicima.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.