2.7.2018. 17:36
0
Fuad Kasumović poručuje: Ministar Smajić i Vlada ZDK su nezakonitim postupanjem direktno oštetili građane za 882.000 KM
Gradska uprava i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović saopćili su da krivična prijava koju je Kantonalnom tužilaštvu ZDK 29. juna ove godine podnio Grad Zenica protiv Himze Smajića, ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi ZDK, zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, te nesavjesnog rada u službi, nije manipulacija niti skretanje pažnje javnosti.

U saopćenju se pojašnjava da su građane ministar Smajić i Vlada ZDK nezakonitim postupanjem direktno oštetili za 882.000 KM koje je Zenica trebala dobiti na ime vodnih naknada za 2017. godinu.

Podsjećaju da je ministar, bez konsultovanja Grada Zenica, promijenio prioritetne projekte u oblasti vodoprivrede koje je usvojilo Gradsko vijeće Zenica i u zakonskim rokovima dostavio Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

- Ono što Grad Zenica očekuje jeste, da svoju nevinost, u koju opravdano sumnjamo, ministar dokaže na sudu, odnosno u tužilaštvu – kaže se, između ostalog,  u saopćenju Gradske uprave i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.