21.7.2018. 14:14
0
Mektić optužio vrh MUP RS za kontrolisanje tržišta droge, Lukač traži da se uključi SIPA
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u sinoćnjoj emisiji "Izazovi" BN televizije optužio je vrh MUP Republike Srpske da "drži i kontroliše drogu u Banja Luci". On je dodao da čvrsto stoji iza svojih riječi, te da za to ima dosta argumenata.
- Ako nam se ukaže prilika u oktobru ćemo dokazati da vrh MUP-a stoji iza droge u Banja Luci - kazao je Mektić.

On je poručio roditeljima da "čuvaju djecu od takvog vrha policije". 

Nije dugo trebalo da reagira i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač. Poručio je da Mektić pookušava uništiti kredibilitet institucija i same RS. 

- Ako čovjek na poziciji ministra bezbjednosti sa čvrstim argumentima o "dilanju droge", kao što on kaže, nema mogućnosti da pokrene postupak o kriminalu onda je potpuno nesposoban ili je samo lažov bez ikakvog argumenta koji i dalje pokušava da blati institucije Republike Srpske kao i ranije - naveo je Lukač.

On je pozvao Mektića da "svoje čvrste argumente dostavi njegovom prijatelju direktoru Perici Staniću i SIPA-i, koja je Upravna organizacija u njegovom Ministarstvu bezbjednosti, da ispitaju sve u vezi njegovog navoda".

- Za to ne moraju čekati oktobar, jer imaju sve zakonske mogućnosti ako imaju i navodne Mektićeve dokaze, za koje odgovorno tvrdim da su lažni i izmišljeni kao i sve što on radi svih ovih godina zabavljajući narod svojim klovnovskim predstavama. Takođe, pozivam i Republičko tužilaštvo Republike Srpske da pozove Mektića i uzme izjavu od njega u cilju utvrđivanja istine na okolnosti koje je iznio na BN televiziji, optužujući vrh Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske čime je počinio krivično djelo lažnog prijavljivanja po KZ Republike Srpske i na osnovu kojeg mora odgovarati - naveo je Lukač. 

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.