10.8.2018. 17:00
0
Sarić: Građani imaju pravo izabrati bolji život
Stanje u oblasti zdravstva, obrazovanja i nauke, te privrede u Kantonu Sarajevo je zabrinjavajuće i krajnje je vrijeme da se građanima omogući bolja zdravstvena zaštita, kvalitetno školovanje i pravo na rad, kaže Nihad Sarić, kandidat SDP BiH za Skupštinu KS.
- U jednom periodu budžet KS bio je skoro pa identičan sa budžetom Federacije BiH i šta imamo, šta smo napravili? Nijedan kapitalni projekat, nijednu fundamentalnu promjenu. Imamo propalu privredu, eroziju morala i obrazovanja, građane bez osnovnih prava. To se mora promijeniti.

Previše je nepravde u bh. društvu, obespravljenih i onih kojima je potrebna pomoć. Bila bi privilegija ući u Skupštinu KS i biti glas građana.

- Još uvijek nije kasno za promjene. Građani imaju moć u svojim rukama i priliku na oktobarskim izborima doprinijeti izgradnji pravednijeg i boljeg društva za sve nas – kaže Sarić.

Smatram da pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu moraju imati svi građani Kantona Sarajevo bez ikakve diskriminacije.

- Samo za zdravstvo u KS se izdvajaju stotine miliona maraka, a mnogi naši građani nemaju pristup prijeko potrebnim uslugama. Kakav je odnos prema osobama s invaliditetom kojih je nekoliko desetina hiljada u KS? Kakva su prava djece i roditelja? To se mora i može promijeniti – navodi Sarić. 
 
(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.