10.8.2018. 17:59
0
Amir Ligata oslobođen krivice za utaju poreza i prevaru, teretio se da je oštetio budžet za preko 40.000 KM
FOTO: Source.ba / Arhiva
Sud Bosne i Hercegovine donio je prvostepenu presudu kojom je optuženi Amir Ligata oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo porezna utaja ili prevara.

Optuženi je oslobođen od optužbe da je od 01.01.2016. do 30.06.2016. godine u Sarajevu, radeći u svojstvu direktora poduzeća „Carbo Trade“ d.o.o. Sarajevo, nije izdavao kupcima račune (porezne fakture) za prodatu robu, nije vodio oporezivi promet preduzeća u knjigovodstvenim evidencijama, nije vodio evidenciju – Knjigu izlaznih faktura, kao ni evidenciju o poreznim prijavama, niti je obračunavao, prijavljivao, niti plaćao porez na dodanu vrijednost.

Prema optužnici, optuženi se teretio da je opisanim radnjama oštetio budžet BiH za 40.821,00 KM, saopćeno je iz Suda BiH. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.