7.11.2018. 12:08
0
"Centrotrans nije suvlasnik nijedne firme koja se javlja na tendere koje raspisuje KJKP GRAS"
IZ kompanije Centrotrans danas su se oglasili povodom jučrašnjih navoda na konferenciji za novinare koju je organizovalo KJKP GRAS te na kojoj su, između ostalog, tvrdili kako je preuzimanje 11 linija na području općine Stari Grad od strane Centrotransa rezultat dugogodišnjeg i planskog uništavanja GRAS-a zbog interesa privatnog prijevoznika koji je preuzimanjem linija počinio krađu.

Kompanija "Centrotrans" kao, kako navode, kompanija sa višedecenijskim iskustvom u prijevozu putnika smatra da je KJKP GRAS bitan segment javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo i ima značajnu ulogu, ali nema ljudskih, materijalnih niti organizacionih kapaciteta da može jedini vršiti prijevoz u Kantonu Sarajevo. 

"U EU ne postoji grad u kome samo jedan prijevoznik, kao što to želi KJKP GRAS, obavlja sve vrste prijevoza u gradu i prigradskim naseljima. Centrotrans nije uzročnik stanja u kojem se nalazi KJKP GRAS, već način rada pomenute kompanije, odnos prema putnicima i nedomaćinski odnos, kao i poslovanje koje je prouzrokovalo milonske gubitke, neplaćene poreze, doprinose KJKP GRAS", navodi se u saopćenju ove kompanije.,

Nadalje, ističu kako "Centrotrans" nije suvlasnik nijedne firme koja se javlja na tendere koje raspisuje KJKP GRAS niti ima bilo kakvu vezu s načinom raspisivanja tendera i načinom ispunjavanja uvjeta za prijavljivanje na njih. 

"Smatramo da Ministarstvo saobraćaja i KJKP GRAS trebaju preispitati i utvrditi zašto neko može oboriti tender ako je tenderska procedura provedena u skladu sa zakonom i tenderskim uvjetima. Prijevoz na području općine Stari Grad uspostavljen je na osnovu Odluke Općine Stari Grad, načelnika ove općine i Odluke Općinskog vijeća Stari Grad, kao i mnogobrojnih zahtjeva stanovnika koji imaju potrebu za ovom vrstom usluge".

Dodaju, kako kompanija "Centrotrans" podržava svaku aktivnost KJKP GRAS koja je usmjerena na suzbijanje nezakonitog rada i djelovanja bilo kojeg društva ili privrednog subjekta.

"Nadamo se da će prvo ukazati na svoj nezakoniti rad, a onda ukazati na druge koji isto tako nezakonito rade".


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.