9.11.2018. 20:45
0
Milorad Novković nije zabranio Sudskoj policiji preuzimanje osumnjičenih za ubistvo policajaca
Povodom objavljenog teksta na pojedinim web portalima da je Predsjednik Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine Milorad Novković donio naredbu kojom je Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine zabranio da od pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo preuzima lica uhapšena u okviru istrage o ubistvu dva policajca bez medicinske dokumentacije, Sudska policija Federacije Bosne i Hercegovine obavijestila je medije i javnost da predsjednik Vrhovnog suda F BiH nije donio takvu naredbu.

- Želimo obavjestiti javnost da je u skladu sa pozitivnim propisima Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, utvrđena obaveza službenika sudske policije da prilikom primopredaje osoba lišenih slobode od drugih policijskih agencija uz osobu, ukoliko ista ima vidne povrede ili se žali na druge zdravstvene probleme, preuzima i odgovarajuću medicinsku dokumentaciju. 

U skladu sa navedenim propisima Sudska policija F BiH je postupala u svim dosadašnjim slučajevima, što će praksa biti i ubuduće - navedeno je u saopštenju.



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.