16.11.2018. 16:00
0
Nermin Nikšić: Odazvat ćemo se pozivu SDA, ali nikoga nećemo izdati
Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić oglasio se danas na svom Facebook profilu kako bi pojasnio poziv za sastanak Stranke demokratske akcije koji je uputila SDP-u.

Naime, dobili smo zvaničan poziv SDA da dođemo na razgovore. I ništa u tome ne bi bilo sporno, čak bi se moglo smatrati početkom uspostavljanja novih standarda u odnosima političkih partija. Mi smo stalno ponavljali kako pobjednici trebaju preuzeti odgovornost i formirati vlast ako mogu. Ako ne razgovaraju predstavnici političkih partija i stranaka teško da iko može napraviti vlast. U tom duhu spremni smo da se odazovemo i na poziv SDA. Ali opet imamo klasičnu manipulaciju od strane SDA koji činjenicu da su poslali poziv za razgovor prikazuju kao gotovu stvar i već uspostavljenu koaliciju - navodi Nikšić.

On je kazao da želi jasno poručiti da će se odazvati pozivu SDA, saslušati kakvo je viđenje relativnih pobjednika oko formiranja vlasti, i jasno saopštiti svoj stav.

- Međutim upravo zbog ovakvog medijskog spina i pritiska SDA želim jasno poručiti kako ni na koji način nećemo izdati i ostaviti na cjedilu ljude s kojima ovih dana intenzivno radimo na formiranju većina i vlada u kantonalnim skupštinama -  napisao je Nikšić. 

Izetbegović je tražio da sastanak bude održan u utorak 20. novembra u zgradi Predsjedništva BiH uz učešće tročlanih delegacija. Taj dan u 14 sati bit će održana inauguracija tri člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, Željka Komšića i Milorada Dodika. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.