17.11.2018. 22:32
0
Potvrđeno: Raspušten SDS u Doboju
Glavni odbor SDS-a na sjednici je i zvanično raspustio Gradski odbor u Doboju, te iz članstva isključio novoizabrane poslanike iz tog grada u NSRS.

Riječ je o Nebojši Mariću i Danijelu Jošiću koji su se priklonili načelniku te općine Obrenu Petroviću, čija je žalba danas odbijena.

"Stavili smo van snage zaključke usvojene na Skupštini gradske organizacije SDS-a Doboj, jer su kvalifikovani kao nestatutarni", potvrdio je Govedarica.

Pomenutim zaključcima dobojski SDS je izrazio spremnost da bude dio vlasti i u RS i na nivou BiH.

Govedarica je još ustvrdio da će do 10.decembra imati fomiranu komisiju za provođenje unutarstranačkih izbora te vjeruje da će do aprila biti izabran novi predsjednik SDS-a. 

Potvrdio je i da su na sjednici Glavnog odbora odbačene žalbe i Konstadina Vasića i Uroša Vojinovića, na odluke o isključenju iz stranke, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

DobojSDS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.