16.12.2018. 15:32
0
Željka Cvijanović planira hapsiti sve one koji u Sarajevu ne budu poštovali odluke Republike Srpske
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da se najavljenim izmjenama Krivičnog zakona Srpske, kojima će biti propisana zatvorska kazna za sve koji ne poštuju odluke organa Republike, želi uvesti red jer je prirodno da onaj ko dolazi iz Republike Srpske usaglašava stavove sa njenim institucijama.Cvijanovićeva je istakla da se to odnosi na one odluke koje bi bile suprotne stavovima institucija u Republici Srpskoj.

- Prirodno je i normalno da onaj ko dolazi iz Republike Srpske usaglašava stavove sa njenim institucijama, a da onda to djelovanje u Sarajevu odrazi ono što je izbalansiran, dogovoren, usaglašen, iskoordinisan stav sa svojim institucijama, istakla je Cvijanovićeva za Radio Beograd.

Ona je navela da to znači da se ne može ponašati izolovano.Cvijanovićeva je posjetila da je ovo predlagano prije nekoliko godina, ali je to zaustavljeno jer su onda svi koji su bili opozicija u Srpskoj, a djelovali su u Sarajevu kao vlast, rekli da vlasti Srpske žele da se svete, nesvjesni važnosti koordinacije.

– Smatramo da svi koji odu tamo iz koje god političke strukture dolazili moraju da se odgovorno ponašaju prema Srpskoj gdje su izabrani i odakle su otišli da obavljaju posao na nivou na kojem se po pravilu izvode stvari sa terena, iz entiteta – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je to pitanje čekalo do sada, jer će sada biti ista garnitura vlasti u Republici Srpskoj, a nakon uspostavljanja vlasti i na nivou zajedničkih organa BiH.

– Imaćemo iste političke partije, istu političku strukturu. Nije nikakva osveta, hoćemo da stvari uvedemo u red, da svi ljudi koji obavljaju važne poslove razumiju koliko je važno da se držimo zajedno, da u rješavanju određenih nacionalno važnih pitanja ne gledamo ko je iz koje političke partije i da li je na nekom nivou vlast ili opozicija, već da razumijemo da nekoliko ključnih stvari koje su bitne za opstanak Republike Srpske moraju da budu usaglašene – istakla je Cvijanovićeva, prenosi Oslobođenje.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.