31.12.2018. 10:36
0
Abdulah Skaka podržao Muriza Memića
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka nakon sinoćnje završene protestne šetnje „Pravda za Dženana“ na trgu kod Katedrale Srca Isusova obratio se prisutnim građanima izražavajući podršku Murizu Memiću i njegovoj borbi za istinom o smrti sina Dženana Memića koja traje skoro pune tri godine.
- Sarajevo je poznato po tome što dijeli dobro i loše, Sarajevo je poznato po tome što se nakon svih dešavanja izdiglo iznad toga i opet postalo centar regije. Tu bol dijelimo večeras i sa čovjekom kojeg želim posebno da pozdravim i molim da ga svi zajednički pozdravimo mojim dragim prijateljom Murizom Memićem – kazao je Skaka.

Memić je u razgovoru sa Skakom i njegovim zamjenikom Milanom Trivićem izrazio zahvalnost na podršci koju su mu pružili.

- Neko tuguje, neko se raduje. Ne mogu ja nikome zabraniti da se raduje. Život ide dalje, a ja ću doći do svog cilja i dovesti ovu borbu za istinu i pravdu do kraja. Hvala svima koji mi pomažu na tom putu – kazao je Memić za Patriju.

Iako je protestna šetnja trebala biti održana od spomen-obilježja do Katedrale, Memić je odlučio da zbog koncerta koji je održan u 20 sati ispred Katedrale, učesnici produže do Sebilja. U momentu kada su učesnici protestne šetnje prolazili pored Katedrale na velikom displeju prikazana je slika Dženana Memića što je pozdravljeno aplauzom.  

U mirnoj protestnoj šetnji učestvovalo je više stotina građana koji su tražili pravdu i otkrivanje ubica Dženana Memića.

(NAP/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.