9.1.2019. 9:46
0
Majke Srebrenice ogorčene zbog vandalizma u Potočarima: Sada im smetaju i kosti naših najmilijih
Nakon što su za sada nepoznate osobe u nedjelju pred kapijom Memorijalnog kompleksa u Potočarima ostavile vreću sa svinjskim otpadom, majke Srebrenice s ogorčenjem i duboko uvrijeđene oštro osuđuju ovaj sramni, vandalski čin.

Fazila Efendić iz Potočara smatra da je to gnusan napad čiji je cilj skrnavljenje mezarja žrtava genocida iz jula 1995. godine te brutalno vrijeđanje osjećaja preživjelih porodica žrtava.

- Vjerski praznici slave se dostojanstveno i s uvažavanjem drugog naroda, a ne vrijeđanjem i zadiranjem u duboke i bolne rane drugog naroda – kaže Efendić.

Ovaj slučaj uznemirio je i Azeminu Merdžić iz Gostilja, koja još traga za kostima sina Azmira.

- Zar im je bilo malo što su kosti naše ubijene djece, muževa i braće premještali iz grobnica u grobnice te danas, nakon toliko godina nastavljaju vrijeđati naše rane – rekla je Merdžić.

Ogorčena je i Saliha Osmanović iz Dobraka.

 - Kada sam čula za taj sramni vandalski čin, potresao me isto kao kada sam dobila vijest o smrti mojih sinova Edina i Nermina i muža Rame. Malo im je što su pobili toliko naših najmilijih, a sada ne mogu da gledaju što su njihove kosti nakon silnih grobnica našle vječiti smiraj – dodala je Osmanović.

Bez adekvatne reakcije policije 

Ovaj incident prijavljen je Policijskoj stanici Srebrenica, ali su „utvrdili da nije ostavljena vreća sa svinjskim otpadom“. 

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljenko Bobar izjavio je da ovaj slučaj nema elemenata krivičnog djela, piše Avaz.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.