22.1.2019. 12:20
0
Formiranje vlasti na dnevnom redu Predsjedništva SDP BiH, Glavni odbor 6. februara
Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) danas će održati sjednicu na kojoj će biti riječi i o formiranju vlasti na svim nivoima u BiH. Sjednica Glavnog odbora te stranke bit će održana 6. februara.

Za 29. januar najavljen je sastanak predsjednika BH Bloka Nermina Nikšića (SDP BiH), Predraga Kojovića (Naša stranka) i Željka Komšića (DF) ali tada neće biti donesena odluka o ulasku bilo koje stranke u moguću koaliciju sa SDA, odnosno sa HDZ BiH i SNSD-om.

Sve odluke o tome unutar SDP BiH donijet će Glavni odbor, a ostavljena je i mogućnost da se o tome odlučuje na unutarstranačkom referendumu. SDP BiH ušao je u vlast u Kantonu Sarajevo, a provođenja referenduma nije bilo jer je vlast formirana bez nacionalnih stranaka.

Predsjedništvo Naše stranke saopćilo je proteklog vikenda da „Naša stranka ni na jednom nivou vlasti neće ići u koaliciju sa HDZ-om, SDA i SNSD-om".

Demokratska fronta na svojim stranačkim organima još uvijek nije donijela odluku u vezi sa učešćem u formiranju vlasti na federalnom i državnom nivou.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.