6.2.2019. 19:44
1
Predrag Kojović: U BiH nema opstrukcija koje mogu zaustaviti širenje NATO-a
Sutra će u Briselu biti održan sastanak vanjskih poslova zemalja NATO-a na kojem će biti riječ i o BiH. BiH bi mogla dobiti ponudu za aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATOu.

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, to smatra izuzetno važnim za budućnost BiH: 

„Aktivacija Akcionog plana bi dala novi zamah našem članstvu u NATO savezu. Ulazak Bosne i Hercegovine u NATO savez bi ne samo stvorio pretpostavke za snažniji ekonomski razvoj naše zemlje nego, što je za nas još važnije, konačno stavio tačku na one ideologije u susjedstvu koje još uvijek sanjaju o prekrajanju bosanskohercegovačkih granica i narušavanju njenog političkog suvereniteta na njenoj teritoriji. Duboko vjerujem da bi članstvo BiH u NATO savezu napokon potpuno eliminisalo teritorijalne pretenzije susjednih zemalja i unutrašnjih secesionističkih politika i time dovelo do relaksacije na našoj političkoj sceni i smanjenju nacionalističkog populizma.“

Ponudu za aktivaciju članstva morat će prihvatiti Predsjedništvo BiH gdje se očekuju opstrukcije Milorada Dodika, člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda, koji je u više navrata rekao da svoj odnos prema NATO-u ravna s odnosom Srbije prema tom vojnom savezu.
Kojović kaže: 

„Mislim da se taj proces, proces ulaska BiH U NATO savez nakon srijede više neće moći zaustaviti. Garancija teritorijalnog integriteta, stabilnost i sigurnost koja dolazi sa NATO članstvom su sasvim sigurno u interesu većine građana BiH koji ne žele razmišljati o opstanku države BiH nego o njenom ekonomskom i političkom napretku. Mir i sigurnost su za sve građane BiH neprocjenjivo vrijedne stvari i samo oni koji to ne shvataju mogu opstruirati naš put ka članstvu u NATO savezu.“

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.