13.2.2019. 14:19
0
Ponovo odgođeno suđenje Edinu Arslanagiću: Bolestan Šefik Handžić
Suđenje Edinu Arslanagiću i drugima, koje je trebalo biti nastavljeno danas u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS), odgođeno je ponovno usljed bolesti drugooptuženog Šefika Handžića.

Sudu je, u međuvremenu, dostavljena medicinska dokumentacija radi pravdanja izostanka drugooptuženog, te je novo ročište u tom predmetu zakazano za 20. februara, saznaje Fena u Kantonalnom sudu.

Prema obrazloženju odbrane na ročištu od 6. februara, kada je suđenje, također, odgođeno, drugooptuženi Handžić boluje od gripe te je to razlog njegovog izostanka.

Kako je ranije najavljeno, pretres u tom predmetu trebao je biti nastavljen unakrsnim ispitivanjem Salka Sahačića, sudskog vještaka finansijske struke.

Optužnica uz Edina Arslanagića, bivšeg generalnog direktora Bosnalijeka, tereti i Šefika Handžića, Hasana Šepu, Aidu Selvić i Jasmina Šepu za inkriminacije koje su, prema tužbenim navodima, počinili kao uposlenici farmaceutske kompanije Bosnalijek d.d. Sarajevo, te firmi Brštanica d.o.o. Sarajevo i Carpe Diem Sarajevo.

Akteri slučaja se terete za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja, pranjem novca, poreznom utajom i krivotvorenjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora, a u vezi s poslovnim aranžmanima kompanije ‘Bosnalijek’ i spomenutih firmi.

Amar Arslanagić, jedan od optuženih u tom predmetu, nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama i budući da je postao nedostupan bh. vlastima za njim je raspisana međunarodna potjernica.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.