14.5.2019. 12:37
0
Veliki strah u Maglaju zbog ponavljanja poplava iz 2014. godine kada je cijeli grad bio pod vodom
Rijeka Liješnica koja se izlila uništila je stambene i neke privredne objekte, kazao je načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić za agenciju Patria.

On je kazao da je na dijelu općine Maglaj proglašeno vanredno stanje, te da su preduzete sve mjere odbrane od poplava kao i da su ekipe Civilne zaštite na terenu. 

Veliki strah prisutan je kod Maglajlija zbog razornih poplava iz maja 2014. godine kada je grad doslovno bio pod vodom. 

Mahmutagić je kazao da su sinoć izvršene evakuacije stanovništva koje nije na vrijeme napustilo stambene objekte. 

"Kiša i dalje pada, praimo nivo rijeke Bosne. On je sinoć oko ponoći iznosio 515 cm, jutros je bio u opadanju 380 cm, a posljednja dva sata bilježi rast", kazao je Mahmutagić. 

Teška situacija je i u drugima dijelovima Zeničko-dobojskog kantona, otežan je cestovni ali i i željeznički saobraćaj zbog vode i odrona na putevima.  

(NAP / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.