18.6.2019. 8:47
1
Gorjelo smeće na više lokacija u Mostaru
U posljednja 24 sata na više lokacija u Gradu Mostaru gorio je otpad koji se ne odvozi više dana zbog blokade gradske deponije Uborak.

Prema podacima Operativnog centra Civilne zaštite HNK, smeće je gorjelo na četiri lokacije u Ulici kralja Tomislava, u Kolodvorskoj ulici te u Ulici kralja Zvonimira, kao i u mostarskim naseljima Bijeli brijeg, Dračevice i Rodoč.

Inače, skupina mještana sjevernog dijela Mostara okupljena oko neformalne grupe građana "Jer nas se tiče" već deveti dan drži u blokadi mostarsko gradsko odlagalište.

Ključni razlog zbog kojeg do sada nije postignut dogovor o deblokadi deponije je taj što građani nisu dobili obećanje od gradske vlasti da će deponija u narednih godinu dana biti zatvorena i premještena na neku drugu lokaciju.

Od početka blokade gradske deponije mostarska komunalna poduzeća ne odvoze otpad pa su kontejneri u cijelom gradu pretrpani smećem. 


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.