9.10.2019. 18:30
0
Mi ih plaćamo da se svađaju i vrijeđaju: Adžem Mašiću rekao da je "unio fashion week", Mašić mu poručio da "uzme tabletu za smirenje"
Danas je održana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koja je prekinuta 24. septembra. Međutim, osim par prozivki, usvajanja i svađa ništa se konkretno ni danas nije dogodilo, pa je sjednica ponovo odgođena.

Piše: Haris Ahbabović

Poslanici su nakon kraće rasprave usvojili izvještaj o radu Vlade FBiH za prošlu godinu. Tokom rasprave o ovoj informaciji izbila je rasprava između šefa Kluba poslanika SDP-a BiH Damira Mašića i poslanika DF-a Dževada Adžema, koja je izlazila iz okvira čak i kodeksa ponašanja.

Mašić je kritizirao DF što je glasao za prethodnu tačku, odnosno za usvajanje izvještaja o radu Vlade za 2018. godinu, kazavši i da je Adžem pokazao da nije kredibilna osoba, prenosi Avaz.

Adžem je Mašiću odgovorio između ostalog da ne može pokazati intelektualnu sposobnost veću od njegove, a kada je htio izaći iz sale jer je Mašić tražio da mu odgovori, kazao je da nema ništa pametno čuti. 

Adžem je Mašiću poručio kako je on "donio fashion week i osim što je kao marginalna uloga na Sarajevo Film Festivalu (SFF) marširala crvenim tepihom, nije napravio korak naprijed".

Mašić je potom rekao da neće da se spušta na Adžemov nivo, a Adžem mu je rekao da on nema nivo. Mašić je na to odgovorio da imaju tablete za smirenje, a tada je reagirao i predsjedavajući Predstavničkog doma Mirsad Zaimović prekinuvši diskusiju.

Zaimović je Mašiću rekao da je prekršio Poslovnik o radu, a Adžemu da je prekršio Etički kodeks zbog uvreda. Predsjedavajući Predstavničkog doma Mirsad Zaimović kazao je da će nova sjednica biti otkazana.  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.