27.7.2020. 8:21
0
DF danas predlaže ime ministra zdravstva, SBB još bez kandidata umjesto Agić
Nakon ostavke ministra zdravstva Rusmira Mesihovića Demokratska fronta trebala bi već danas izaći sa novim prijedlogom ministra kojeg čekaju pune ruke posla u borbi sa epidemijom koronavirusa. Ovo je druga ostavka u Vladi KS u samo nekoliko dana. Prvo je 15. jula ostavku podnijela Jasna Agić, ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica. Savez za bolju budućnost još uvijek nije našao kandidatkinju za ovu poziciju.

Protiv ministrice Agić smijenjeni direktor Službe za zapošljavanje KS Nermin Pećanac iznio je ozbiljne optužbe odnosno da je kao predsjednica UO Službe znala za sve malverzacije koje su oštetile Službu za 5,5 miliona KM. Po jednoj od prijava već postupa Federalna uprava policije.

Prema informacijama koje se nezvanično mogu čuti uskoro se može očekivati još jedna ostavka, a riječ je o još jednoj ženi. 

Vlada KS na čelu sa Mariom Nenadićem imenovana je 3. marta, a brojne su zamjerke Vladi zbog užurbane smjene upravnih i nadzornih odbora, skupština i direktora u vrijeme kada bi se svi resursi trebali usmjeriti na borbu protiv koronavirusa i očuvanje ljudskih života i radnih mjesta.   


(Patria9

Vlada KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.