26.3.2021. 10:34
0
Nastavljena sjednica Gradskog vijeća, Vedad Deljković iz SDA odmah zatražio pauzu
U Vijećnici je počeo nastavak konstituirajuće sjednice Gradsko vijeća koja je u srijedu prekinuta nakon neuspješnog glasanja za rukovodstvo Gradskog vijeća. Igor Gavrić, predsjedavajući kazao je da imaju problem jer nemaju zvanično kandidata za gradonačelnika. Potrebni kvorum postoji, te su vijećnici počeli s radom.

Vedad Deljković (SDA) odmah je zatražio pauzu.

„Nisam dobio pismeno da se Bogić Bogićević povlači, ali hajmo korak po korak“, kazao je Gavrić. 

Podsjećamo, zbog 11 sumnjivih listića, i zbog nedovoljnog broja glasova koji nisu imali nijedan od dva kandidata za predsjedavajućeg GV (Jasmin Ademović 10 – Srđan Srdić 5), treba se ponoviti glasanje.

Nekoliko vijećnika prošli put je napustilo Vijećnicu i to iz Kluba Hrvata zbog čega nije bilo potrebnog kvoruma.  

Na tom glasanju postalo je jasno da odnosi među partnerima tzv. četvorke ne funkcionišu. Pljuštale su optužbe, krivične prijave, prebacivanje krivice, a od četvorke ostala je trojka.  

Narod i pravda, Naša stranka, SDP BiH i Platforma za progres dostavili su 16 potpisa za izbor predsjedavajućeg GV i izbor gradonačelnika Bogića Bogićevića. Iako je Bogićević obavijestio predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića da povlači svoju kandidaturu, iz trojke poručuju da ne odustaju od Bogićevića.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.