4.10.2021. 16:21
0
Dramatičan apel Đajića: Meni danas nije lako, nemam kiseonika i ne mogu da dišem
Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Vlado Đajić, na današnjoj konferenciji za medije rekao je kako ova zdravstvena ustanova zalihe kiseonika ima još za sutra, a upitno je da li će stići nova isporuka.

- Meni danas nije lako, ja nemam kiseonika, ne mogu da dišem. Da u Agenciji za lijekove koji primaju veće plate od mojih doktora, sad pišu da će dati potvrde svima, rekao je Đajić.

Kada je riječ o odluci Agencije za lijekove, Đajić smatra da ona ne znači ništa.

- Doveden sam u nezgodnu situaciju, u kancelariji mi sjede tri inspektora, a mi se borimo za život, kaže on.

Đajić je, također, istakao kako je bivša ministrica zdravstva Austrije danas boravila na UKC RS, te je potvrdila da je kiseonik koji se koristi u ovoj ustanovi 99,9% čist.

- Bivša ministrica zdravlja Austrije koja nam je danas bila u posjeti je potvrdila da je naš kiseonik 99,9 odsto čist, kazao je Đajić.

Prisutnim novinarima Đajić je rekao kako je UKC RS osigurao novac za rekonstrukciju kuhinje, te je najavio raspisivanje tendera u narednom periodu.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.